



מדוע מומלץ לפנות לחברה חיצונית למינוי?
בחברות רבות ישנן תהליכי עבודה מורכבים. במקרים רבים העובדים רגילים לעבוד בצורה שאינה בטוחה. חברת בטיחות ארצית מבינה את צרכיו של מקום העבודה, כך שהסבירות שתקבלו את הממונה המתאים ביותר, שמכיר את התחום שלכם ומבין אתכם, היא גבוהה מאוד.
ממונה מטעם חברה חיצונית, מביא עימו ניסיון ממקומות עבודה שונים, שמסייע להבנת האתגרים השונים של הפרויקט. על כן, הוא יכול לסייע בייעול תהליכי העבודה, בביצוע הדרכות בטיחות, ובתהליכים הבאים:
סקירת הסיכונים במפעל – מפקח בעל ניסיון יוכל לסייע במיפוי הסיכונים במפעל שיביא לצמצום הסיכונים בתהליך הייצור.
עבודה מול הרשויות – העבודה מול הרשויות יכולה להיות תהליך מורכב. יש צורך באישורים, מילוי טפסים והקפדה על נהלים. מדובר בעבודה מנהלתית מורכבת הדורשת איש מקצוע מנוסה.
חברת BTA מעניקה לכם ביטחון מלא
חברת BTA מתמחה בייעוץ והתאמה של יועצי בטיחות לארגונים ומפעלים. כך תוכלו לדעת שאתם עומדים בדרישות החוק ודואגים לבטיחות העובדים.
זכרו: בטיחות העובדים היא ערך עליון, חברת בטיחות ארצית תשמח לספק לכם ייעוץ איכותי וקשוב בכל עת.
מיהו ממונה בטיחות ?
כל מפעל וארגון בישראל שבו עובדים יותר מ- 50 עובדים, מחויב על פי חוק למנות ממונה בטיחות בעבודה. רצוי לציין שישנם מקרים בהם משרד העבודה יבקש מינוי גם במקומות שבהם ישנם גם פחות מ-50 עובדים, אך רמת הסיכון שבאתר היא גבוהה. גם אם לא כולם מחויבים, מקומות העבודה המעוניינים להעלות את רמת הבטיחות, יכולים מרצונם למנות ממונה בטיחות ולהוריד את רמת הסיכון והסבירות לתאונות.
תפקידו של ממונה בטיחות
ממונה הבטיחות חייב להיות בעל אישור כשירות ממשרד התמ"ת. תפקידו הוא להשגיח ולפקח על תהליכי העבודה ולדאוג לכך שהם יעמדו בדרישות החוק. חשוב להדגיש כי הפיקוח של בעל תפקיד זה אינו רק על בטיחות תהליך העבודה, אלא גם משמש ככלי עזר בהבטחת בריאותם התעסוקתית של העובדים. לדוגמה: מעקב אחר שעות עבודה, העברת הכשרות מתאימות וגיבוש סדנאות בטיחות. טרם מינויו, רצוי להתייעץ עם חברה מקצועית העוסקת בתחום. לא כל ממונה בטיחות הוא בעל הכשרה מתאימה ובעל ידע מתאים לפרויקט. ההתאמה של בעל המקצוע למהות ולדרישות הפרויקט הן קריטיות להמשך עבודה תקינה ולהצלחת הפרויקט.
היתרונות שבמינוי ממונה הבטיחות
חסכון כלכלי – באמצעות עבודתו השוטפת, נמנעות תאונות רבות במקום העבודה. התוצאה הישירה היא שנחסכים כספים רבים: כספי ביטוח (העלאת סכומי הפרמיות) ומניעת הפסד של ימי עבודה. בנוסף, כל תאונה גורמת לנזק כלכלי עקיף באמצעות הפגיעה בתדמיתה של החברה.
צמצום תאונות – בטיחות בעבודה צריכה להיות ערך עליון אצל כל ארגון. כל תאונה המסתיימת בפגיעה בגוף ובנפש יכולה להוביל לחקירה מטעם הרשויות. מדובר בהליך מורכב שבמסגרתו החברה עלולה להיות חשופה לקנס בסכום גבוה.
מניעת פגיעה בייצור – כל תאונה מעכבת את הייצור. מדובר בהפסד כספי ניכר שניתן לחסוך.